Rejs til Finland og se frem til dette

Finland er sandsynligvis mest kendt for Nokia, saunaer og Mumitroldene. Men det er altså et land med meget mere end det. Det kan derfor godt betale sig at overveje at tage en tur til Finland for at opleve alt det, som landet har at byde på. Men hvad er det så, tænker du sikkert? Læs videre og find ud af det, så dit næste foretrukne feriemål bliver Finland.

De tusind søers land og nordlys

Du har måske hørt om ”De tusind søers land”. Det er Finland, fordi der findes tusindvis af søer, som er omgivet af flotte og skovdækkede bakker og dale. Du finder Finlands største sø i Saimaa, som er et charmerende område. Takket være allemandsretten i Finland kan du slå dit telt op overalt i den skønne finske natur. Du skal bare sørge for, at du ikke forstyrrer hverken mennesker eller natur. Når du opholder dig ude i den finske natur, kan du også være heldig at opleve nordlys Finland.

Oplev en flot arkitektur

En anden ting, som Finland er kendt for, er landets arkitektur. Arkitekturen i Finland har en dyb forankring i naturen. Eksempelvis har den kendte finske arkitekt Alvar Aalto skabt flere imponerende og flotte bygningsværker ved hjælp af enkle linjer, former, funktion og brug af naturmaterialer. Så er du interesseret i arkitektur, vil du blive blæst bagover af arkitekturen i Finland.

Stress ned i en af de mange nationalparker

Har du brug for at stresse ned, så besøg en af Finlands 40 nationalparker. Her kan du være heldig at se kongeørne, ryper og rener. De finske nationalparker er for dig, der er vild med dyreliv og vildmark.